Библията и Корана. Познайте кой цитат, от коя свещена книга е :)


Обичайте бедните и бъдете близки с тях. Вие ги обичате, а Господ ви обича вас. Ако бъдете близки с тях и Бог ще бъде близък с вас. Ако ги облечете, Господ вас ще облече. Ако ги нахраните, Той вас ще ви нахрани. Бъдете великодушни, та и Господ да бъде великодушен към вас.

Ако се намери някой лежащ с омъжена жена, тогава и двамата да бъдат убити, мъжът, който е лежал с жената и жената... Ако някой намери в града някоя млада девица, сгодена за мъж, и лежи с нея, тогава изведете и двамата пред портата на оня град, и да ги убиете с камъни, та да умрат...

Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито онанистите, нито хомосексуалистите, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.

На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате повелите на Господ, ако вярвате в Него и в Последния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!

Жената да се учи в безмълвие и пълно покорство. На жена не позволявам да поучава, нито да владее над мъж, но нека бъде мълчалива.

И добави Иисус: Бог е моят Господ и вашият Бог. Служете Нему! Това е правият път. Негово притежание е всичко, що е на Небесата и на Земята. Силен и велик е Той.

Милостинята е за бедните и за нуждаещите се, и за онези, които я събират, и за приобщаването на сърцата към вярата, и за откуп на робите, и за длъжниците, и за онези, които вървят по пътя на Бог, и за пътника в неволя...

И тъй, да знаеш, че Господ е твоят Бог, Той е Бог, истинският Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му, а на ония, които Го мразят, въздава им в лице и ги изтребва; Той няма да забавя наказанието на онзи, който Го мрази, но ще му въздаде в лице.

(Ако не ме послушате)... Ще ви нахраня с плътта на синовете ви и с плътта на дъщерите ви; и всеки ще яде плътта на своя ближен, намирайки се в обсада и в утеснение, когато ги притиснат враговете им и ония, които искат душата им.

Няма принуждение във вярата. Истината от заблудата се отличава. Който отхвърли сатаните и повярва в Господ, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Господ е всечуващ, всезнаещ.

Та можете ли да отличите Корана от Библията?

Юрий Александров

Коментари

  1. Това дето жената трябва да се учи на безмълвие сто на сто е християнско, поне така ми звучи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, от Новия Завет е. Апостол Павел.

      Изтриване
    2. Съмнявам се, обаче, че Христос е мислел така ))). Освен ако наистина е бил женен )))

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар